Diareea la bebelusi

30 iunie 2009
By

Cauzele diareii

Un virus, care poate fi contactat atat prin contactul cu mainile sau saliva persoanei deja afectate de diaree sau prin consumarea de alimente contaminate sau chiar prin intermediul unui animal. Acest virus va ataca celulule intestinale rezultatul fiind multiple scaune lichide, posibil sanguinolente eventual asociate si cu varsaturi sau febra.

Ce putem face? Evitati in primul rand desihratarea dandu-i saruri de rehidratare hydrasec, ceaiuri, regim alimentar, pentru a reface echilibrul sarurilor si mineralelor din organism. Dati-i cat mai multe lichide, mai ales daca si vomita, cate 5ml din 2 in 2 minute. Incercati prafuri smecta. In paralel supravegheati-i greutatea, o pierdere mai mare de 8% necesita prezentarea la medic.

A mancat un aliment vechi. Reactiile se vor face simtite in cate ore de la consumarea alimentului prin scaune lichide, posibil sanguinolente.  Bacteriile cele mai incriminate sunt salmonella si stafilococii.

Tratamentul este identic ca mai sus, hidratarea fiind esentiala. Daca diareea persista consultati medicul pentru a va prescrie medicamente mai tari decat smecta, cum ar fi furazolidon sau poate antibiotice puternice in functie de caz si de rezultatele de la coprocultura.

O alta afectiune. De multe ori diareea este asociata cu iesirea unui dinte desi medicii nu mai sunt de acord ca exista o legatura directa. Alte posibile cauze pot fi o meningita, infectii urinare sau respiratorii.

Regim alimentar: Inlocuiti laptele obisnuit cu lapte fara lactoza, incercati iaurturi pentru a reduce flora intestinala, supa de morcovi, morcovi pasati cu fulgi de orez, orez, mar copt si orez, banana coapta.

Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*